Методичний посібник «Стратегічне планування в секторі охорони здоров’я в об’єднаних територіальних громадах» допоможе органам місцевого самоврядування та комунальним підприємствам смтратегічно підходити до надання первинної медичної допомоги в громадах (ЗАВАНТАЖИТИ).

Посібник, створений в рамках Програми «U-LEAD з Європою», увібрав досвід надання технічної підтримки з розроблення стратегічних планів у секторі охорони здоров’я в ОТГ Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької областей у березні–липні 2019 року.

У посібнику також йдеться про найактуальніші аспекти організації процесу стратегічного планування, а також приклади документів, які були підготовлені під час розробки стратегій у секторі охорони здоров’я на рівні громад і комунальних підприємств – надавачів медичних послуг.

Видання вперше в Україні описує процес стратегічного планування в секторі охорони здоров’я на рівні громади і може бути корисним для всіх, хто планує розробляти стратегічні плани в цій галузі.