Міністерство розвитку громад та територій України виступає в ролі комунікатора та координатора між державними органами та міжнародними організаціями щодо координації процесів розвитку і реалізації реформ, спрямованих на регіональний та місцевий розвиток. Основна мета та задача Агенцій регіонального розвитку (АРР) — це підвищення конкурентоспроможності та сталого розвитку кожної громади.

– Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

Про це повідомив Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України під час Форуму Агенцій регіонального розвитку «АРР – дієвий інструмент регіонального розвитку», що відбувся 2 жовтня у Києві.

Міністерство планує побудувати модель співпраці з АРР за принципом: офіс управління проектами в міністерстві — агенція регіонального розвитку — офіс управліннями проектами в громадах. Ця структура здійснюватиме координацію проектів, як на загальнодержавному рівні, так і на рівні громад.

– Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

Ініціатива з реалізації проектів спрямованих на регіональний розвиток має йти від АРР, оскільки вони є зв’язуючою ланкою між громадами та центральними органами виконавчої влади.

– Мінрегіон побудує модель співпраці з Агенціями регіонального розвитку

«Сьогодні нам потрібно зрозуміти, чого не вистачає Агенціям, щоб стати справжніми провідниками змін на місцях. Наступного року буде змінено принципи та підходи відбору проектів на фінансування з ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку): буде вимірюватись вплив проектів на розвиток регіонів, чи будуть створені нові робочі місця, чи збільшуватиметься валовий регіональний продукт. І саме АРР мають працювати з місцевою владою над розробкою і реалізацією проектів направлених на розвиток територій», — наголосив Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України.

Джерело: decentralization.gov.ua