Захід був організований спільними зусиллями Асоціації голів ОТГ Волині та кластеру Innovation energy.

У форумі взяли участь керівники об’єднаних територіальних громад та міські голови області. Свій досвід з впровадження сучасних зелених технологій представили провідні компанії Західної України.

Учасники заходу дискутували щодо використання сучасних альтернативних джерел енергії та механізмів енергозбереження в соціальних та приватних будівлях на території громад. Так, заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук запрезентував позитивний досвід створення револьверного фонду фінансування проектів енергоефективності у Люблинецькій ОТГ та продемонстрував перші проекти встановлення сонячних міні-електростанцій у приватному секторі громади. Інноваційний підхід однієї ОТГфактично започаткував алгоритм дій для всіх громад області.

«Давайте об’єднуватись, щоб робити добре та якісно», – закликав керівників громад Зимнівський сільський голова В’ячеслав Католик. За його словами захід став платформою взаємодії представників місцевої влади, бізнесу та громадськості заради вирішення проблем енергоефективності регіону. Важливим наступним кроком для реалізації потенціалу має стати об’єднання громад в Асоціацію ОТГ Волині та напрацювання комплексних проектів в сфері енергозбереження та економічного розвитку.